Sausainiai palmier'iai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Šalto vandens 250 ml
Miltų 500 g
Margarino patepimui 50 g
Cukraus 5 valg. šaukšt.
Cinamono 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Persijokite miltus su druska, įpilkite vandenį, 100 g ištirpinto ir atvėsinto margarino. Užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, o jo viršuje įpjaukite kryžių. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų su kočėlu iškočiokite likusį margariną iki maždaug 1 cm storio, dėkite į šaldytuvą. Tešlos keturis kampus atlenkite ir iškočiokite kol tešla taps panaši į keturlapį dobilą, vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai. Dėkite iškočiotą margariną, užlenkite kampus, apverskite tešlą ir kočiokite iki 8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris dalis ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Tai pakartokite 4 kartus. Iškočiokite tešlą į stačiakampio formą, patepkite tirpintu margarinu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Sukite tešlą iš dviejų pusių (kairės ir dešinės) vienu metu kol abi pusės susitiks viduryje. Aštriu peiliu supjaustykite apie 1 cm dydžio gabaliukus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. kol palmier'iai išsipūs ir gražiai parusvės. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI