Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir sūriu
Ingredientai:
Margarinas Vilnius 375 g
Miltų 500 g
Vandens 250 ml
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Sūrio 200 g
Kumpio 150 g
Paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite ir padalinkite į kelis stačiakampius. Sudėkite smulkiai supjaustytą kumpį ir tarkuotą fermentinį sūrį, ant viršaus dėkite kitą iškočiotą stačiakampiuką. Kraštus užspauskite šakute, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI