Skanioji pica
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 70 g
Miltų 300 g
Aliejaus 1 valg. šaukšt.
Sodos 1 arbat. šaukštel.
Grietinės 125 g
Vandens 0.25 stikl.
Faršo 500 g
Juodųjų alyvuogių 0.5 skardinė(s)
Pomidorų 3 vnt.
Raudonos paprikos 1 vnt.
Svogūnų 2 vnt.
Grybų 1 sauja
Tarkuoto sūrio 2 saujos
Špinatų 3 lapai
Pomidorų padažo 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Pasiruoškite picos padą. Ištirpinkite margariną, išsijokite miltus. Kol margarinas vėsta, grietinę sumaišykite su soda. Į miltus supilkite atvėsusį margariną, sumaišytą grietinę, aliejų. Viską gerai išmaišykite, supilkite vandenį. Dėkite miltų tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų. Gerai išminkykite. Plonai iškočiokite ir padas picai paruoštas. Tuomet pasiruoškite faršą. Faršą sumaišykite su pjaustytais svogūnais, paprika, prieskoniais ir kepkite keptuvėje. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu, dėkite iškepusį faršą. Ant faršo sudėkite pjaustytas alyvuoges, grybus, pomidorus, špinatų lapelius. Viską paslepkite po sūrio sluoksniu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite kol sūris išsilydo, o picos padas paskrunda.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.