Citrinų morengų pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 175 g Cukraus pudra 1 valg. šaukšt. Kiaušinio trinys 1 vnt. Vandens 1 valg. šaukšt. Idarui: kondensuotas pienas 400 g Citrinų sūltys 0,5 stikl. Citrinos sutarkuota žievelė 1 vnt. Kiaušinių tryniai 3 vnt. Morengui: kiaušinių baltymai 3 vnt. Cukraus 1/4 stikl.
Paruošimas:
Užmaišykite tešlą, iškočiokite. Įdedami į vandeniu apšlakstytą apvalią kepimo formą, gražiai užlankstykite kraštus - iš esmės atkartokite kepimo skardos formą, kuri apsaugos įdarą nuo ištekėjimo. Pagrindą subadykite šakute. Viską uždenkite folija, suberkite pupų arba žirnių, kad neįgriūtų kraštai ir neiškiltų apačia.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Nuimkite foliją ir pupas, kepkite dar 5-10 min. Tuo metu paruoškite įdarą: sumaišykite kondensuotą pieną, citrinų sultis, žievelę ir trynius. Švariame inde išplakite kiaušinio baltymus. Kai pamatysite, kad masė standėja (bet dar nėra visai standi) pradekite pilti cukrų. Viską plakite tol, kol apvertus indą baltymas liks savo vietoj. Į atvėsintą pagrindą supilkite citrinų įdarą, metaliniu šaukštu sudėkite išplaktus baltymus. Tuo pačiu šaukštu arba peilio galu „sumakaluokite" bangeles. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min., kol morengas gražiai paruduos. Skanaus!
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad yra neapsakomai skanaus, paprastas, ypatingo skonio ir išvaizdos. Tad papuoštų bet kokios šventės stalą. Į mano receptų knyga pateko, per šefą Andrejų. Jo gaminiai man atrodo patys skaniausi, ir yra pagal kiekvieno skonį. Mėgstu juo nustebint ne tik savo artimuosius bet ir draugus. Kai sužinojau receptą be jo neįsivaizduojama nei viena šventė. Paragaukit, tikrai patiks. :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|