Sluoksniuotos tešlos "keksiukai" su varške
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Vandens 250 ml
Varškės 400 g
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 1 pak.
Džiovintų spanguolių 100 g
Kiaušinio 1 vnt.
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Kvadratėliais išklokite keksiukų formelių dugną, vidų užpildykite varškės įdaru (sumaišyti pertrintą varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir džiovintas spanguoles). Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.