Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir daržovėmis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Vandens 250 ml
Kalakutienos 400 g
Šaldytų daržovių mišinio 200 g
Prieskonių 1 pagal skonį
Kiaušinio 1 vnt.
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite  jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Formuojant pyragėlius, iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, į jų centrą dėkite paruošto įdaro (apkepinkite kalakutienos kumpelį su šaldytų daržovių mišiniu) ir suformuokite pyragėlius. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.