RUDUDU pyragėliai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Vandens 250 ml
Rududu 1 skardinė(s)
Kepintų riešutų 3 saujos
Paruošimas:
Išsijotų miltų viduryje padarykite duobutę, suberkite druską. Supilkite vandenį, ištirpintą bei atvėsusį margariną. Išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jo viduryje įpjaukite kryžių. Įdėkite margariną tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite 1 cm storio. Suformuokite margarino lakštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite į šaldytuvą. Atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir iškočiokite. Į tešlos centrą dėkite išmuštą margariną, užlankstykite tešlos kampus, kad jo nebesimatytų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris lygias dalis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30min. Ištraukite atvėsusią tešlą ir visą procesą pakartokite dar kelis kartus. Tešlą iškočiokite ir susipjaustykite norimo dydžio lakšteliais. Dėkite "Rududu" sumaišytą su riešutais, užspauskite savo pyragėlius ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15-20min. Įdaro daug nedėkite, nes kepant jis išbėgs, tačiau išbėgusį įdarą galite uždėti ant pyragėlių viršaus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.