Obuolių roželės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Vandens 250 ml
Didelių obuolių 3 vnt.
Paruošimas:
Išsijotų miltų viduryje padarykite duobutę, suberkite druską. Supilkite vandenį, ištirpintą bei atvėsusį margariną. Išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jo viduryje įpjaukite kryžių. Įdėkite margariną tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite 1 cm storio. Suformuokite margarino lakštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite į šaldytuvą. Atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir iškočiokite. Į tešlos centrą dėkite išmuštą margariną, užlankstykite tešlos kampus, kad jo nebesimatytų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris lygias dalis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30min. Ištraukite atvėsusią tešlą ir visą procesą pakartokite dar kelis kartus. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis. Į puodą įpilkite vandens (nedaug, t. y. kad apsemtų obuolius), suberkite nepilną stiklinę cukraus, pamaišykite, užvirinkite ir sudėkite obuolius. Pavirkite vos kelias minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet neištižtų. Tuomet atsargiai supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sirupas. Iškočiokite tešlą, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant kiekvienos juostelės dėliokite obuolių skilteles ir susukite į ritinėlius. Labai gražios roželės gausis, jei obuolius dėsite nuo didžiausio iki mažiausio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite kol gražiai pagels. Iškepusias roželes galite papuošti pabarstukais, šokoladu ar kt.
PANAŠŪS RECEPTAI