Bandelės su mėsa ir paprikomis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g Šalto vandens 250 ml Svogūno 1 vnt. Raudonosios paprikos 1 vnt. Geltonosios paprikos 1 vnt. Mėsos faršo 300 g Žaliosios paprikos 1 vnt.
Paruošimas:
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite 150 g margarino. Persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir į jį įberkite 2 arbatinius šaukštelius druskos. Supilkite vandenį bei ištirpintą ir atvėsintą margariną. Užmaišykite tešlą. Gerai išminkykite. Iš tešlos suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Imkite likusį margariną ir dėkite jį tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Kočėlu išmuškite iki 1 cm storio. Formuokite margarino kraštus taip, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite į šaldytuvą. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Atlenkite kiekvieną tešlos kampą. Iškočiokite kočėlu, kol gausite kažką panašaus į dobilą. Į tešlos vidurį dėkite iškočiotą margariną. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptumėte margariną. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, beveik 7-8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris lygias dalis ir suvyniokite į virtuvinę plėvelę. Padėkite į šaldytuvą bent 30 min. Į faršą įdėkite susmulkintą svogūną, papriką ir pagardinkite prieskoniais. Iš tešlos iškočiokite apskritimus apie 5-6 mm, dėkite įdarą ir suformuokite bandelę. Bandeles dėkite į orkaitę, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|