Sluoksniuoti liežuvėliai
Ingredientai:
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Miltų 250 g
Vandens 125 ml
Cukraus 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8 mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, ratuku supjaustykite į juosteles. Ant švaraus paviršiaus paberkite cukraus ir kiekvieną juostelę šiek tiek pakočiokite ant cukraus, kad jis priliptų. Dėkite į vandeniu suvilgytą skardą ir kepkite iki 260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 min kol cukrus pradės lydytis. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.