Varškės keksas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltų 200 g
Cukraus 50 g
Vanilinis cukraus 1 pak.
Kiaušinių 3 vnt.
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Kepimo miltelių 0.5 arbat. šaukštel.
Saldaus kondensuoto pieno 200 g
Cukraus pudros 50 g
Kiaušinio baltymo 1 vnt.
Paruošimas:
Į sutarkuotą margariną sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite kondensuotą pieną, varškę ir gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Visą laiką maišant, įmuškite po vieną kiaušinius. Sumaišytus miltus su kepimo milteliais supilkite į dubenį su paruošta margarino-cukraus-varškės-kiaušinių mase, suberkite nuplautas razinas ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Atvėsusį keksą patepkite cukraus pudros-kiaušinio baltymo glajumi.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.