Šokoladinis bananų keksas su cinamonu ir žemės riešutais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Cukraus 300 ml
Banano 1 vnt.
Grietinės 100 g
Šokolado 100 g
Kakavos miltelių 4 arbat. šaukštel.
Cinamono 1 arbat. šaukštel.
Miltų 500 ml
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel.
Smulkintų riešutų 50 g
Cukraus arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Bananą sutrinkite šakute, o margariną ir šokoladą ištirpinkite nedideliame puode. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, sudėkite trintą bananą, grietinę ir dar plakite apie minutę. Supilkite margarino bei šokolado mišinį ir tešlą gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, cinamonu ir įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Ant tešlos suberkite riešutus, pabarstykite cukrumi ir ant viršaus išdėliokite nedidelius sviesto gabaliukus. Kepkite iki 175-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Man kepė apie 1h, o jūs žiurėkite pagal savo orkaitę. Keksas labai skanus,drėgnas... Su lengva bananų užuomina.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.