Obuolių pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 125 g
Rugštūs obuoliai 750 g Kvietiniai miltai (persijoti) 500 g Kiaušinio trinys 1 vnt. Cukrus 5 valg. šaukšt. Druska truputis Citrina 1 vnt. Manų kruopos 1 valg. šaukšt. Romo 2 valg. šaukšt. Cinamonas 1 arbat. šaukštel. Pienas 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Į išsijotus miltus įtrinkite margariną VILNIUS. Įberkite žiupsniuką druskos, 2 šaukštus cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir dėkite mažiausiai pusvalandžiui į šaldytuvą.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklines, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite sultimis, supilkite romą, likusį cukrų, cinamoną, manų kruopas citrinos žievelę. Išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, atgnybkite jos maždaug 2 trečdalius ir iškočiokite apvalų lakštą. Išklokite tešlą formoje iki kraštų palikdami maždaug 2 cm. Perteklių nugnybkite. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą. Likusią tešlą iškočiokite ir ant jos užklokite įdarą. Iš tešlos likučių išpjaustykite ornamentus, sudrėkinkite vandeniu ir prilipdykite pyrago. Kepkite 50 minučių. Nepamirškite viršuje išpjauti angų, kad pro galėtų išgaruoti drėgmės perteklius ir pyragas būtų trapus. Skanaus!
Recepto istorija:
Pyragas ypatingas savo išvaizda ir skonių deriniu tarp rūgštaus ir saldaus. Į mano receptų knygą pateko tiesiai iš močiutės lūpų. Šis pyragas stebina kiekvieną kartą, lyg ragautum pirma kartą. Linkiu šiltų ir gerų prisiminimų ragaujant šį pyragą. :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|