Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
Autorius: Inesa
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 1 kg
Pienas 600 g
Cukrus 200 g
Mieles 20 g
Druska 1 žiups.
Kiaušinio trynis 5 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Susmulkintų migdolai 100 g
Kardamono grūdeliai 6 vnt.
Citrina 1 vnt.
Obuoliai 1,5 kg
Cukrus 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Cinamono milteliai 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Persijokite miltus. Mieles sudėkite į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilkite miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkykite tešlą, padėkite šiltai valandai laiko. Trynius išplakite su cukrumi, plakdami supilkite aptirpusį margariną VILNIUS, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šią margarino-riešutų masę dėkite į užminkytą tešlą. Užminkykite dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite gabalėliais, pašlakstykite su citrinų sultimis, apibarstykite cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočiokite ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstykite obuolių masę ir suberkite cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepkite orkaitėje apie 50 min.
Recepto istorija:
Buvo pasaulyje tokia vieta, kur kepdavo toki pyragą – pas mano močiutę.
PANAŠŪS RECEPTAI