Tinginių Napoleonas
Ingredientai:
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Vandens 125 ml Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g Kondensuoto pieno 100 g Miltų 250 g Vaisių/uogų pagal skonį
Paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8 mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite į 1 cm pločio juosteles. Jas iškepkite 260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasiruoškite torto kremą: kambario temperatūros margariną išplakite kartu su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Rinkite tortą: ant maistinės plėvelės dėkite šaukštą kremo, ant jo išdėliokite trečdalį iškeptų juostelių, tepkite serbentų uogienę, ant jo vėl dėkite kremą. Taip kartokite, kol sudėsite visas sluoksniuotas juosteles, paskutinis sluoksnis turėtų būti sviestinio kremo. Viską susukite į ritinį ir jį gražiai suformuokite. Padėkite porai parų į šaldytuvą. Tortą puoškite trupiniais likusiais nuo keptų juostelių, kremu, vaisiais. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|