Kekesiukai su vaisiais ir riešutais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušinių 2 vnt.
Miltų 400 g
Cukraus 100 g
Pieno 100 ml
Banano 1 vnt.
Džiovintų abrikosų 5 vnt.
Migdolų reikelių 2 valg. šaukšt.
Kokoso drožlių 2 valg. šaukšt.
Smulkintų kepintų žemės riešutų 2 valg. šaukšt.
Citrinos sulčių 2 valg. šaukšt.
Kėlimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Rudojo cukraus 2 valg. šaukšt.
Cukraus pudros (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Tarkuoto šokolado (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Pabarstukų (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Margariną "Vilnius" išsukite su cukrumi iki purumo. Įdėkite trynius ir išsukite iki purumo. Šakute sutrinkite bananą, įdėkite į margarino / kiaušinių masę ir užpilkite citrinos sultimis. Įdėkite likusius riešutus ir išmaišykite. Įpilkite pieną, išmaišykite. Įdėkite miltus, juose įmaišykite kėlimo miltelius. Išplakite kiaušinių baltymus ir įsukite į tešlą. Tešlą įdėkite į popierinius kepimo indelius, jei dedate į keraminius, tada vidų patepkite margarinu, kad nepriliptų. Ant viršaus užberkite truputį rudojo cukraus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 25-30 min. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto šokolado. Ant iškeptų - užberkite cukraus pudros ar pabarstukų.
PANAŠŪS RECEPTAI