Kekesiukai su vaisiais ir riešutais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušinių 2 vnt.
Miltų 400 g
Cukraus 100 g
Pieno 100 ml
Banano 1 vnt.
Džiovintų abrikosų 5 vnt.
Migdolų reikelių 2 valg. šaukšt.
Kokoso drožlių 2 valg. šaukšt.
Smulkintų kepintų žemės riešutų 2 valg. šaukšt.
Citrinos sulčių 2 valg. šaukšt.
Kėlimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Rudojo cukraus 2 valg. šaukšt.
Cukraus pudros (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Tarkuoto šokolado (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Pabarstukų (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Margariną "Vilnius" išsukite su cukrumi iki purumo. Įdėkite trynius ir išsukite iki purumo. Šakute sutrinkite bananą, įdėkite į margarino / kiaušinių masę ir užpilkite citrinos sultimis. Įdėkite likusius riešutus ir išmaišykite. Įpilkite pieną, išmaišykite. Įdėkite miltus, juose įmaišykite kėlimo miltelius. Išplakite kiaušinių baltymus ir įsukite į tešlą. Tešlą įdėkite į popierinius kepimo indelius, jei dedate į keraminius, tada vidų patepkite margarinu, kad nepriliptų. Ant viršaus užberkite truputį rudojo cukraus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 25-30 min. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto šokolado. Ant iškeptų - užberkite cukraus pudros ar pabarstukų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.