Kekesiukai su vaisiais ir riešutais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušinių 2 vnt. Miltų 400 g Cukraus 100 g Pieno 100 ml Banano 1 vnt. Džiovintų abrikosų 5 vnt. Migdolų reikelių 2 valg. šaukšt. Kokoso drožlių 2 valg. šaukšt. Smulkintų kepintų žemės riešutų 2 valg. šaukšt. Citrinos sulčių 2 valg. šaukšt. Kėlimo milteliai 1 arbat. šaukštel. Rudojo cukraus 2 valg. šaukšt. Cukraus pudros (papuošimui) 1 valg. šaukšt. Tarkuoto šokolado (papuošimui) 1 valg. šaukšt. Pabarstukų (papuošimui) 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Margariną "Vilnius" išsukite su cukrumi iki purumo. Įdėkite trynius ir išsukite iki purumo. Šakute sutrinkite bananą, įdėkite į margarino / kiaušinių masę ir užpilkite citrinos sultimis. Įdėkite likusius riešutus ir išmaišykite. Įpilkite pieną, išmaišykite. Įdėkite miltus, juose įmaišykite kėlimo miltelius. Išplakite kiaušinių baltymus ir įsukite į tešlą. Tešlą įdėkite į popierinius kepimo indelius, jei dedate į keraminius, tada vidų patepkite margarinu, kad nepriliptų. Ant viršaus užberkite truputį rudojo cukraus. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 25-30 min. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto šokolado. Ant iškeptų - užberkite cukraus pudros ar pabarstukų.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|