Obuolinės bandelės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g Druskos 2 arbat. šaukštel. Vandens 250 ml Obuolių 3 vnt.
Paruošimas:
Išsijotų miltų viduryje padarykite duobutę, suberkite druską. Supilkite vandenį, ištirpintą bei atvėsusį margariną. Išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jo viduryje įpjaukite kryžių. Įdėkite margariną tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite 1 cm storio. Suformuokite margarino lakštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite į šaldytuvą. Atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir iškočiokite. Į tešlos centrą dėkite išmuštą margariną, užlankstykite tešlos kampus, kad jo nebesimatytų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris lygias dalis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Ištraukite atvėsusią tešlą ir visą procesą pakartokite dar kelis kartus. Sutarkuokite obuolius ir dėkite į keptuvę pakaitint. Dėkite cukraus, cinamono, citrinos sulčių. Kai iš tarkuotų obuolių gaunasi tyrelė, nukelkite nuo ugnies. Iškočiokite ir supjaustykite tešlą, dėkite obuolius, užspauskite. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 20-25min.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|