Kavos keksas "Dryžius"
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Cukraus 400 g
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Vanilinio cukraus 1 pak.
Sprite 250 ml
Kiaušinių 5 vnt.
Kakavos 2 valg. šaukšt.
Šokolado 50 g
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Miltus išsijokite kartu su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Pakaitomis į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir Sprite. Gerai išmaišykite ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite 1 v.š. miltų, o į kitą kakavą ir truputį kavos likerio. Į kekso formą pakaitomis po kelis šaukštus sudėkite tešlas (keli šaukštai baltos, o ant viršaus - kakavinė tešla, ir taip kol pasibaigs abi tešlos). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 val., kol įsmeigus medinį smeigtuką tešlą neprilips. Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu, įmaišykite pagal skonį kavos likerio. Atvėsusį keksą subadykite mediniu smeigtuku ir užpilkite šokolado-likerio glaistą. Papuoškite pagal skonį - skaldytais riešutais, migdolo drožlėmis, tarkuotu šokoladu ar kokosu. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.