Marmurinis kavos keksas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Cukraus 200 g
Kiaušinių 3 vnt.
Miltų 200 g
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel.
Pieno 70 ml
Kakavos 20 g
Stiprios kavos 5 arbat. šaukštel.
Druskos 1 žiups.
Paruošimas:
Margariną išsukite su cukrumi ir druska. Muškite po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakite. Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite į margarino masę ir gerai išmaišykite, maišant supilkite pieną. 1/3 tešlos masės atidėkite į kitą indą. Į ją įmaišykite kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišykite. Kekso formą patepkite riebalais ir apibarstykite džiūvesėliais. Dėkite ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos. Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikrinkite pagaliuku ar jau iškepė. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.