Marmurinis kavos keksas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Cukraus 200 g
Kiaušinių 3 vnt.
Miltų 200 g
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel.
Pieno 70 ml
Kakavos 20 g
Stiprios kavos 5 arbat. šaukštel.
Druskos 1 žiups.
Paruošimas:
Margariną išsukite su cukrumi ir druska. Muškite po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakite. Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite į margarino masę ir gerai išmaišykite, maišant supilkite pieną. 1/3 tešlos masės atidėkite į kitą indą. Į ją įmaišykite kakavą bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišykite. Kekso formą patepkite riebalais ir apibarstykite džiūvesėliais. Dėkite ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos. Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikrinkite pagaliuku ar jau iškepė. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI