Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Šalto vandens 250 ml
Obuolių 5 vnt.
Cukraus 70 g
Vandens 50 ml
Kiaušinio 1 vnt.
Paruošimas:

Ištirpinkite margariną. Persijokite miltus, jų viduryje padarykite įdubimą ir suberkite druską, supilkite šaltą vandenį, ištirpintą ir atvėsintą margariną. Imdami po truputį miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Įdėkite margariną tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1 cmstorio. Formuokite margarino kraštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite į šaldytuvą. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Atlenkite kiekvieną tešlos kampą. Kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Į tešlos centrą dėkite išmuštą margariną. Užlankstykite kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris lygias dalis. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių. Išimkite atvėsusią tešlą ir visą procesą pakartokite dar kelis kartus. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Keptuvėje ištirpinkite margariną, suberkite cukrų, įpilkite vandens, sudėkite obuolius ir maišant troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Iškočiotą tešlą supjaustykite stačiakampiais (kraštinių santykiu 1:2), vieną stačiakampio puselę kelis kartus įpjaukite peiliu, kitoje pusėje dėkite obuolių įdaro (apie 1,5 šaukšto). Kraštus ištepkite kiaušinio plakiniu, perlenkite pusiau, užspauskite. Taip pat kiekvienos bandelės viršų ištepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.