Šokoladinis & Bananinis keksas
Autorius: ErnestaVi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 ml
Miltų 175 g
Cukraus 175 g
Bananų 175 g
Šokolado gabaliukų 100 g
Pieno 50 ml
Kiaušinių 5 vnt.
Kakavos 4 valg. šaukšt.
Sodos 1 arbat. šaukštel.
Pieniško šokolado 100 g
Grietinės 100 ml
Paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, persijotus miltus, sodą, kakavą ir šokolado gabaliukus. Bananus sutrinkite dubenyje, įmaišykite 3 kiaušinius ir 2 kiaušinių trynius, taip pat pieną ir tirpintą margariną. Likusius kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. Supilkite bananų mišinį į didelį dubenį su sausais produktais, įmaišykite ketvirtį kiaušinio baltymų, kad masė taptų puri, vėliau atsargiai įmaišykite likusius baltymus. Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC. Patepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi 900g kepimo formą. Atsargiai sukrėskite tešlą į kepimo formą ir kepkite 1 valandą 10-15 minučių, arba kol įsmeigus metalinį iešmelį, jis liks sausas. Palikite keksą atvėsti formoje. Glajui ištirpinkite šokoladą ir grietinę dubenėlyje pastatytame ant puodo su garuojančiu karštu vandeniu. Dėkite masę šiek tiek atvėsti į šaldytuvą iki kol glajų bus lengva tepti. Užtepkite glajų ant kekso viršaus ir papuoškite smulkintais bananų traškučiais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.