Citrininis varškės pyragas
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Cukrus 1 stikl.
Miltai 1 stikl.
Varškė 2 pakeliai
Citrina 1 vnt.
Kepimo milteliai 11 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė 1 stikl.
Paruošimas:
Vandens vonelėje ištirpiname margariną VILNIUS.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Išsukite trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuokite pusės citrinos žievelės ir išspauskite pusės citrinos sulčių, sudėkite pakelį kepimo miltelių.
Viską gerai išmaišykite, tada suberkite stiklinę miltų ir išmaišykite kol gausis vienalytė masė. Supilkite ištirpintą margariną VILNIUS. Išmaišykite masę, ji turi būti grietinės tirštumo. Sudėkite ją į kepimo indą. Kepkite apie 20 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje.
Kol kepa pagrindas pagaminkite varškę. Ištrinkite varškę su puse stiklinės cukraus ir grietinės, sutarkuokite likusią pusę citrinos ir pabaigoje sudėkite iki standžių putų išplaktą vieną trečiąją dalį kiaušinio baltymo.
Varškės masę ssudėkite ant iškepusio pagrindo, temperatūrą sumažinkite iki 170-180 laipsnių ir vėl pašaukite į orkaitę (apie 15 min.) kol varškė pradės burbuliuoti.
Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir ant viršaus gražiai paskirstykite likusius standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.
Recepto istorija:
Pyrago receptą prieš porą metų gavau iš kolegės, tačiau aš jį patobulinau. Receptui reikėjo sviesto, o aš namuose turėjau tik margarino VILNIUD. Na ir dar paeksperimentavau su citrina. Šis pyragas man patinka todėl, kad jis visada gaunasi labai skanus, niekada nesubliūkšta. Be to nereikia kočioti tešlos. Palyginti labai greitai pagaminamas. Be to galima jį pateikti ir kaip tortą. Kartą esu jį pagaminusi ir iš trijų sluoksnių. Ant varškės uždėjau šviežių vyšnių. Kad nepabostų, įdedu į varškę razinų. Ir pyragas jau kitoks.
PANAŠŪS RECEPTAI