Kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
miltai 400 g kiaušiniai 2 vnt. druska 1 arbat. šaukštel. grietinė 2 valg. šaukšt. svogūnas 1 vnt. kalakutiena 500 g mėgstami prieskoniai 1 pagal skonį majonezas 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min.
Tuo tarpu paruošti įdarą - smulkiai supjaustyti mėsą ir svogūną, suberti prieskonius bei sudėti majonezą ir viską gerai išmaišyti.
Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus.
Į tešlos apskritimą dėti šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspausti ir po to užsukti virvele kraštus.
Suformuotus kibinus aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|