Kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
miltai 400 g
kiaušiniai 2 vnt.
druska 1 arbat. šaukštel.
grietinė 2 valg. šaukšt.
svogūnas 1 vnt.
kalakutiena 500 g
mėgstami prieskoniai 1 pagal skonį
majonezas 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min. Tuo tarpu paruošti įdarą - smulkiai supjaustyti mėsą ir svogūną, suberti prieskonius bei sudėti majonezą ir viską gerai išmaišyti. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą dėti šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspausti ir po to užsukti virvele kraštus. Suformuotus kibinus aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: jurgita
Autorius: Almina
Autorius: FullMoon
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.