Kibinai
Ingredientai:
Miltai 500 g
Margarinas Vilnius 225 g
Grietinė 100 g
Kiaušiniai 2 rutuliukai
Druska 1 pagal skonį
Sprandinė 500 g
Svogūnai 2 rutuliukai
Sultinys 1 pagal skonį
Druska, pipirai 1 pagal skonį
Paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: sukapokite mėsą, sudėkite margariną, prieskonius ir sultinį. Viską gerai išmaišykite. Padalinkite į 16 lygių dalių. Tešlą taip pat padalinkite į 16 gabaliukų. Iškočiokite tešlą, uždėkite mėsą ir formuokite kibiną. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: jurgita
Autorius: AurelijaA
Autorius: smalsiuke