Varskės pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
kiaušiniai 6 vnt. Cukraus 2 stikl. Kepimo miltelių 1/3 pakelis Vanilinis cukrus 1 pakelis Miltai 2-2,5 stikl. Varškė 800 g Manai 4 arbat. šaukštel. Smulkinti migdolai 2 pakeliai Nutarkuota citrinos žievelė pagal skonį
Paruošimas:
Ištrinkite 2 trynius su 1 stikline cukraus, įtarkuokite 200 gr. margarino VILNIUS kepiniams burokų tarka, sudėkite kepimo miltelius, vanilinio cukraus pusę pakelio, miltus.Tešla gali būti trupiniais, ne vientisa masė. Padėti šaltai. Visą varškę, 4 trynius, stiklinę cukraus su mikseriu ištrinkite, sudėkite manus, migdolus, vanilinį cukrų, citrinos žievelę. 6 baltymus išplakite, įdėkite truputi druskos. Didžiąją tešlos dalį dėkite į skardą trupiniais, mažiau kaip pusė baltymų uždėkite ant tešlos. Likusią dalį baltymų sumaišykite su varške ir užkrėskite ant tešlos. Likusią tešlą užtrupinkite ant kepimo viršaus. Kepti 190-200 laipsnių temperatūroje 1 val. ir daugiau, pagal poreikį. Galima tiekti su ledais.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad jis yra dieviško skonio, tirpsta burnoje. Į mano receptų knygelę jis atkeliavo paprastai, man ji davė daktarė su kuria dirbau, mes dažnai apsikeičiam receptukais, patarimais, knygomis. Juo aš džiuginu savo brangius žmones, gerus draugus. Jei visuomet būna sužavėti ir prašo pyragą iškepti, kai tik ruošiasi užsukti į svečius.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|