Pyragaičiai su persikais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 380 g
miltai 500 g
šaltas vanduo 250 ml
druska 2 arbat. šaukštel.
konservuoti persikai 1 skardinė(s)
maskarponės sūris 250 g
kiaušinis 1 vnt.
pudra 100 g
cukrus 100 g
pistacijos 1 sauja
vyšnių sirupas 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Iš tešlai skirtų produktų pagaminti sluoksniuotą tešlą pagal IV pamokos nurodymus. Ją pakočioti, supjaustyti plačiomis juostomis. Užlenkti kraštus maždaug po 2 cm, viduryje pailkti maždaug 6 cm. Sumaišyti maskarponės sūrį, kiaušinio trynį su cukraus pudra. Atskirai standžiai išplakti kiaušinio baltymą ir įmaišyti į maskarponės kremą. Maskarponės kremą dėti ant sluoksniuotos tešlos tarp užlenktos tešlos. Ant jo dėti nuvarvintas persiko puseles (vieną nuo kitos maždaug 1 cm atstumu). Kepti apie 20 -25 min 200°C temperatūros orkaitėje. Kai iškeps, aštriu peiliu atsargiai pepjauti tarp persikų ir truputį ataušinti. Iš cukraus ir sipuro išvirti glajų. Jį kiek pravėsusį, užpilti ant ant atlenktų juostelių ar aplink persiką ir užberti susmulkintų pistacijų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.