Kriaušės krepšeliuose
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltai 500 g
Šaltas vanduo 250 ml
Druska 2 arbat. šaukštel.
Kriaušės 3 vnt.
Cukrus 150 g
Vyšnių 70 g
Šokoladas 100 g
Pudra 2 valg. šaukšt.
Vanduo 50 ml
Paruošimas:
Nulupti kriaušes, išimti sėklytes ir jas karamelizuoti cukruje. Iš tešlai skirtų produktų pagaminti sluoksniuotą tešlą pagal IV pamokos nuorodas. Paruoštą tešlą truputį pakočioti, kad būtų pakankamai plona ir su didesnio diametro stikline ar nedidele lėkštute daryti didokus apkritimus. Į vidų dėti griežinėlį karamelizuotos griaušės, ant viršaus uždėti dvi vyšnias, o ant viršaus tarkuoto šokolado (norimo skonio) - labai patogu Schogetten šokolado kvadratėliai. Suspausti tešlą ir padaryti tarsi krepšelį. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200*C apie 25 min. kol kepinukai gražiai pagels. Ant iškeptų pyragaičių užberti miltinio cukraus.
PANAŠŪS RECEPTAI