Kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 400 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Giretinė 2 valg. šaukšt.
Kiaulienos šoninė 500 g
Svogūnai 2 vnt.
Paruošimas:
Į dubenį sutarkuokite margariną, supilkite persijotus miltus, sumaišytus su žiupsniu druskos, ir tol trupinkite margariną maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai. Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms. Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus. Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 min. Skanaus :*
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Ilona
Autorius: Almina
Autorius: FullMoon
Autorius: AurelijaA