Pyragėliai su pikantiška varške ir pomidorais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
miltai 400 g
kiaušiniai 2 vnt.
druska 2 arbat. šaukštel.
grietinė 2 valg. šaukšt.
varškė 500 g
petražolės 50 g
česnakas 3 skilt.
pomidoras 2 vnt.
Paruošimas:
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, sudėti grietinę ir viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min. Tuo tarpu paruošti įdarą - varškę sumaišyti su žiupsneliu druskos, smulkintomis petražolėmis ir česnaku, skiltelėmis supjaustyti pomidorus. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą dėti šaukštą varškės įdaro ir skiltelę poimidoro, pirštais užspausti kraštelius ir po to užsukti virvele kraštus Suformuotus pyragėlius aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.