Kopūstų pyragas su grybais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltai 500 g
Pieno 250 ml
Sausų mielių 7 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Kopūsto 0.5 gūželė
Svogūnų 3 vnt.
Grybų 300 g
Morkų 200 g
Paruošimas:
Miltus persijokite su sausomis mielėmis, suberkite cukrų, druską, gerai išmaišykite. Pilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Gerai išminkykite tešlą ir leiskite pakilti 15-30 min. Įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus. Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę. Tešlą padalinkite pusiau. Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą. Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu papločiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais dviem kiaušinių tryniais. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min/ 180 C temperatūroje. Prieš pjaustant tegul pyragas atvėsta.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.