Neapolietiški medaus kamuoliukai
Autorius: joli
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
miltų 2,5 stikl.
druska 1/2 arbat. šaukštel.
kiaušinai 5 vnt.
kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
vynas saldus (į tešlą) 2 valg. šaukšt.
vynas saldus, geriausiai desertinis) 1/2 stikl.
medus 0,4 l
puošimui: apelsinų žievelių cukatos ir pūsti ryžiai) arbat. šaukštel.
cukrus 0,5 stikl.
aliejus kepimui 0,5 l
Paruošimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Kiaušinius išplakite su ištirpintu margarinu VILNIUS, vynu (2 šaukštai). Viską išmaišykite ir pusei valandos įdėkite į šaldytuvą. Vėliau formuokite mažo graikiško riešuto rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje, kaip spurgas. Atvėsinkite. tuomet vandens vonelėje kaitinkite medų sumaišytą su vynu (0,5 stikl.). išmaišykite, kol burbulai iki puodo viršaus pradės kilti, tuomet suberkite visus rutuliukus. Išmaišykite ir palikite juos puode su medumi atvėsti, retkarčiais pamaišykite. Suformuokite piramidę, ją papuoškite apelsinų žievelių cukatomis ir pūstais ryžiais.
Recepto istorija:
Šis kepinys man kvepia Kalėdomis. Po kiekvienų Kalėdų gamindavome cukatas - džiovintas apelsinų žieveles. Vaikai labai mėgsta spurgas, o aš norėjau kažko įdomiau nei spurgos.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.