Keksiukai '' Kiaušinukai ''
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 450 ml
Cukraus 150 ml
Kepimo miltelių 2 arbat. šaukštel.
Pieno 250 ml
Vanilinio cukraus 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinių 2 vnt.
Kakavos 50 ml
Paruošimas:
Tešlai visus birius produktus sumaišykite dubenyje. Po to ištirpinkite margariną ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais. Sumaišykite birias ir skystas dalis. Tešlą padalykite į dvi dalis. Viename dubenyje sumaišoma šviesi tešla, kitame dubenyje sumaišoma tamsi tešla( ten įdedama kakava). Šitiems kiaušinukams reikės kiaušinių lukštų, kiaušinių gale padarykite gan dideles skylutes, kad laisvai ištekėtų kiaušinis. Lukštus gerai išplaukite ir užmerkite stipriame druskos tirpale. Tada išimkite lukštus , dar kartą išplaukite ir sudėkite skylute į apačią, kad išdžiūtų. Paimkite specialią keksiukams skirtą skardą, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Į kiekvieną lukštą įpilkite lašelį aliejaus ir pavartykite kiaušinį, aliejaus perteklių išpilkite. Sustakykite lukštus. Į kiekvieną lukštą pilkite tešlą: pilkite tai vienos spalvos, tai kitos spalvos tešlą. Pilkite atsargiai šaukšteliu arba konditeriniais maišeliais. Pripildykite 2/3 lukšto. Kepkite apie 15 min. 170 C įkaitintoje temperatūroje. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.