Kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltų 400 g
Kiaušinio 1 vnt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Grietinės 2 valg. šaukšt.
Kiaulienos šoninės 500 g
Svogūnai 2 vnt.
Paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.Paruoškite įdarą: sukapokite mėsą, sudėkite susmulkintą svogūną, supilkite sultinį, įberkite prieskonius, pasūdykite. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą dėti šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspausti ir po to užsukti virvele kraštus. Suformuotus kibinus aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
PANAŠŪS RECEPTAI