Kibinai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltų 400 g
Kiaušinio 1 vnt.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Grietinės 2 valg. šaukšt.
Kiaulienos šoninės 500 g
Svogūnai 2 vnt.
Paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.Paruoškite įdarą: sukapokite mėsą, sudėkite susmulkintą svogūną, supilkite sultinį, įberkite prieskonius, pasūdykite. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo padalinti nedideliais gabalėliais ir iškočioti 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą dėti šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspausti ir po to užsukti virvele kraštus. Suformuotus kibinus aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.