Trupiniuotis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltų 400 g
Cukraus 100 g
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinės 2 valg. šaukšt.
Kondensuoto pieno 1 ind.
Paruošimas:
Kondensuotą pieną dėti į puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Virti apie 2 val. Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, berti viską ant švaraus stalviršio, sudėti šaltą ir kubeliais supjaustytą margariną. Su dideliu peiliu viską kapoti kol margarinas susimaišys su miltais. Padaryti duobutę ir į ją sudėti grietinę bei kiaušinį. Maišyti miltus semiant išį kraštų į krūvelės vidurį. Viską suminkyti į vientisą tešlos gabalą. Dėti į šaldiklį kad sukietėtų. Sušalusią tešlą sutarkuoti su burokine tarką. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol trupiniai gražiai apskrus. Taip iškepti trupinius iš visos tešlos. Juos atvėsinti (stambesnius gabaliukus pasmulkinti rankomis) ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Masę sudėti į norimą formą išklotą kepimo popieriumi ir gerai rankomis prispausti prie dugno. Leisti pastavoti šaltai kol sustings. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.