Pica su kalakutiena
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 400 g
Kiaušinis 1 vnt.
Šaltas vanduo 5 valg. šaukšt.
Varškė 180 g
Malta kalakutiena 500 g
Cukinija 1 vnt.
Cukrus 1 arbat. šaukštel.
Druska 2 žiups.
Paprika 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 2 valg. šaukšt.
Fermentinis sūris 250 g
Paprikų kečupas 100 g
Alyvuogės 1 sauja
Prieskoniai picai 2 arbat. šaukštel.
Krapai 1 arbat. šaukštel.
Margarinas VILNIUS kepiniams 15 g
Paruošimas:
Miltuose peiliu sukapojamas margarinas, įdedama: cukrus, druskos arb. šaukštelis, kiaušinis, vanduo. Viskas gerai išmaišoma, padaroma vienaalytė tešla, kuri padedama į šaldytuvą pusei valandos. Kepimo indas patepamas sviestu. Įdėti tešlą į indą ir paskleisti rankomis. Įdaras: įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinama kubeliais supjaustyta paprika (0,5), apkepinama kubeliais supjaustyta pusė jaunos cukinijos. Į keptuvę įdedama malta kalakutiena ir pamaišant kepama, Įdedama arb. šaukštelis druskos, arb. šaukšelis prieskonių picai, šaukštelis krapų (šaldytų). Burokine tarka sutarkuoti fermentinį sūrį. Saują sūrio užberti ant tešlos, įdėti įdarą - apkeptą maltą kalakutieną. Užberti likusį sūrį, ant viršaus uždėti supjaustytas alyvuoges, uždėti paprikos kečupą. Užberti prieskonių picai. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200*C apie 30 min. kol kraštai atšoks nuo sienelių.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.