Pica su kalakutiena
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 400 g
Kiaušinis 1 vnt.
Šaltas vanduo 5 valg. šaukšt.
Varškė 180 g
Malta kalakutiena 500 g
Cukinija 1 vnt.
Cukrus 1 arbat. šaukštel.
Druska 2 žiups.
Paprika 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 2 valg. šaukšt.
Fermentinis sūris 250 g
Paprikų kečupas 100 g
Alyvuogės 1 sauja
Prieskoniai picai 2 arbat. šaukštel.
Krapai 1 arbat. šaukštel.
Margarinas VILNIUS kepiniams 15 g
Paruošimas:
Miltuose peiliu sukapojamas margarinas, įdedama: cukrus, druskos arb. šaukštelis, kiaušinis, vanduo. Viskas gerai išmaišoma, padaroma vienaalytė tešla, kuri padedama į šaldytuvą pusei valandos. Kepimo indas patepamas sviestu. Įdėti tešlą į indą ir paskleisti rankomis. Įdaras: įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinama kubeliais supjaustyta paprika (0,5), apkepinama kubeliais supjaustyta pusė jaunos cukinijos. Į keptuvę įdedama malta kalakutiena ir pamaišant kepama, Įdedama arb. šaukštelis druskos, arb. šaukšelis prieskonių picai, šaukštelis krapų (šaldytų). Burokine tarka sutarkuoti fermentinį sūrį. Saują sūrio užberti ant tešlos, įdėti įdarą - apkeptą maltą kalakutieną. Užberti likusį sūrį, ant viršaus uždėti supjaustytas alyvuoges, uždėti paprikos kečupą. Užberti prieskonių picai. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200*C apie 30 min. kol kraštai atšoks nuo sienelių.
PANAŠŪS RECEPTAI