Sausainiai su obuoliais
Autorius: geltonazuvis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Grietinė 200 g
Vanduo 1 valg. šaukšt.
Miltai 3 stikl.
Druska žiups.
Obuoliai 3 vnt.
Cukrus pagal skonį
Cinamonas pagal skonį
Kiaušiniai 2 vnt.
Paruošimas:
Šaltą margariną VILNIUS sukapokite mažais gabaliukais ir sumaišykite su miltais, grietine, druska, vandeniu. Dideliu peiliu viską sukapokite, kol tešla pradės kibti ir ją greit suminkykite rankomis į vientisą gabalą. Tešlą įdėkite valandai į šaldomą kamerą. Atšalusią padalinkite į 2-3 dalis ir kočiokite iš kiekvieno gabalo didelį ploną blyną. Tą blyną peiliu arba specialiu „garbanotu ratuku" supjaustykite spinduliukais kaip tortą. Spinduliukai turi būti gana siauri. „Spinduliuotą" tešlą apibarstome cukrumi ir cinamonu, ant plačiojo spinduliuko galo dedame po nulupto obuolio skiltelę ir vyniojame. Kad geriau liptų, prieš barstant, spinduliukus galima patepti plaktu kiaušiniu. Kad sausainiai atrodytų įdegę, patepame juos plaktu kiaušiniu. Kepti 30 minučių 170 laipsnių karščio orkaitėje.
Recepto istorija:
Mėgstu jais nustebinti vyrą vėsiais rudens vakarais.
PANAŠŪS RECEPTAI