Bandelės su varške ir aguonom
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Sausų mielių 7 g
Druskos 0.5 arbat. šaukštel.
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietine 50 ml
Aliejus 50 ml
Įdarui: Varškės 400 g
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinio trynio 1 vnt.
Bulvių krakmolo 1 valg. šaukšt.
Aguonų masei: Aguonų 100 g
Cukraus 1 valg. šaukšt.
Pieno 1 truputis
Paruošimas:
Ant nedideles ugnies ištirpinti margariną. Persijoti miltus su sausomis mielėmis. Suberti cukrų ir druska gerai išmaišyti. Miltu viduryje padaryti duobute ir supilti šiltą pieną. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Supilti grietine aliejų ir tirpinta margariną. Gerai išmaišyti kol tešla taps lygi ir elastinga. Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 min. pailsėti ir kol tešla pakils. Kol tešla kyla pasiruošiam varškę ir aguonas. Dubenyje išmaišykite varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniu, krakmolu. Aguonas išmaišyti su cukrumi ir šlakeliu pieno. Pakilusią tešlą padalinkite lygius gabalėlius, suformuokite rutuliukus. Pirštais, lyg formuotumėte picos paplotį suformuokite blynelį su kanteliais. Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi. Į vidurį dėkite kelis šaukštelius varškės masės. Ant viršaus aguonų. Palikite 15 minučių bandeles, kad pakiltų. Bandelių kraštelius aptepkite kiaušinio tryniu išplaktu su šlakeliu pieno. Bandeles kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 20 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.