Tartaletės
Ingredientai:
Margarinas Vilnius 220 g
Miltai 500 g Grietinė 100 g Kiaušiniai 2 rutuliukai Druska 1 žiups. Cukrus 80 g Varškė 200 g Kiaušinis (įdarui) 1 rutuliukai Citrinos žievelė 1 pagal skonį Cukrus (įdarui) 1 pagal skonį Želė 1 pak.
Paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: varškę, cukrų, kiaušinį ir citrinos žievelę sumaišykite iki vientisos masės. Tešlą formuoti 1cm storio paplotėliais ir dėti į formeles, subadyti šakute ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min. Ištraukti iš orkaitės ir į kiekvieną formelę įdėti idaro, vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20min. Atvėsusias tartaletes puošti vaisiais, ant jų užpilti bespalvės želė. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|