Tartaletės
Ingredientai:
Margarinas Vilnius 220 g
Miltai 500 g
Grietinė 100 g
Kiaušiniai 2 rutuliukai
Druska 1 žiups.
Cukrus 80 g
Varškė 200 g
Kiaušinis (įdarui) 1 rutuliukai
Citrinos žievelė 1 pagal skonį
Cukrus (įdarui) 1 pagal skonį
Želė 1 pak.
Paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: varškę, cukrų, kiaušinį ir citrinos žievelę sumaišykite iki vientisos masės. Tešlą formuoti 1cm storio paplotėliais ir dėti į formeles, subadyti šakute ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min. Ištraukti iš orkaitės ir į kiekvieną formelę įdėti idaro, vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20min. Atvėsusias tartaletes puošti vaisiais, ant jų užpilti bespalvės želė. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.