Svogūnų bandelė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 60 g
Kvietiniai miltai T550 500 g
Vanduo 300 ml
Sauso mielės 7 g
Druska 1.5 arbat. šaukštel.
Svogūnas (smulkiai pjaustytas) 2 vnt.
Paruošimas:
Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su Vilniaus maragrinu. Atvėsinkite. Supilkite vandenį, mieles, druską, miltus ir gerai viską išminkykite. Tešlą palikti šiltai apie valandą (per tą laiką ji pakils maždaug dvigubai). Kai tešla pakankamai iškilusi - suformuoti kepaliuką (kartais mėgstu tiesiog 8 bandeles pailgas suformuoti) ant kepimo formos, kuri išklota kepimo popieriumi ir šiek tiek paspausti, kad būtų plokščia (mielės tešlą iškels ir ji bus apvali). Uždengti ir palikti dar 30 min kilti. Ant pakilusios tešlos užberti šiek tiek miltų ir įpjauti. Tada pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti kol gražiai paruduos (jei tai vienas kepalas tai užtruks 35-40 min, jei mažesni kepaliukai apie 20-25 min).
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.