Obuolinė rožė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltai 500 g
Pienas 250 ml
Sauso mielės 7 g
Cukrus 5 valg. šaukšt.
Druska 0.5 arbat. šaukštel.
Kiaušinis 2 vnt.
Aliejus 50 ml
Grietinė 50 ml
Obuoliai 200 g
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Pasigaminame mielinę tešlą. Kol tešla kyla nulupame obuolius ir supjaustome 8 dalis. Išimame sėklas ir tada gabaliukus supjaustome griežinėliais. Obuolius apibarstome cinamonu. Kai tešla pakankamai iškilusi, atgnybiame 3/4 tešlos ir ją iškočiojame pusės centimetro storio blyną. Ant jo dedame supjaustytus obuolius, užbarstome cukrų ir susakame į vyniotinį. Iš likusios dalies tešlos pasidarome apie 5 cm slersmens paplotėlių. Vyniotinį supjaustome 3 cm pločio griežinėliais ir dedame ant mielinės tešlos paplotėlių. Pagamintas "rožes" dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame kol gražiai paruduos. Atvėsintas rožes pabarstome cukraus pudra.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.