Žagarėliai
Autorius: lorettta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 100 g
Grietinė 200 g
Miltai 500 g
Druskos truputis
Gesintos sodos 1 arbat. šaukštel.
Aliejus kepimui
Paruošimas:
Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, tada sudėti jau atšildytą margariną VILNIUS, grietinę su soda ir dar išsukti. Išplakti baltymus su trupučiu druskos iki purumo, ir pamažu įmaišyti į trynių masę. Dėti miltus, išminkyti pominkštę tešlą, minkyti ilgai, lankstyti tešlą minkant. Kočioti maždaug 1 cm storio, pjaustyti rombais, persukti (daryti žagarėlius), kepti aliejuje kol taps auksiniai. Apibarstyti cukraus pudra.
Recepto istorija:
Šis kepinys atkeliavo į mano receptų sąsiuvinį iš močiutės, kuri dažnai mus džiugindavo savo ypatingai skaniais skanėstais, o dabar džiuginu savo šeimyną.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.