Žagarėliai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaušiniai 4 vnt. Cukrus 100 g Grietinė 200 g Miltai 500 g Druskos truputis Gesintos sodos 1 arbat. šaukštel. Aliejus kepimui
Paruošimas:
Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, tada sudėti jau atšildytą margariną VILNIUS, grietinę su soda ir dar išsukti. Išplakti baltymus su trupučiu druskos iki purumo, ir pamažu įmaišyti į trynių masę. Dėti miltus, išminkyti pominkštę tešlą, minkyti ilgai, lankstyti tešlą minkant. Kočioti maždaug 1 cm storio, pjaustyti rombais, persukti (daryti žagarėlius), kepti aliejuje kol taps auksiniai. Apibarstyti cukraus pudra.
Recepto istorija:
Šis kepinys atkeliavo į mano receptų sąsiuvinį iš močiutės, kuri dažnai mus džiugindavo savo ypatingai skaniais skanėstais, o dabar džiuginu savo šeimyną.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|