Pyragas su kopūstais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltai 500 g
Druska 1 žiups.
Šaltas vanduo 250 ml
Paruošimas:
Į dubenį persijokite miltus ir druską. Miltų viduryje padarykite įdubimą, supilkite vandenį, ištirpintą ir atvėsintą margariną. Margarino jums reikės apie 70gr. Imdami po truputį miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Dėkite margariną tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite margarino kraštus, kad gautųsi stačiakampis). Padėkite į šaldytuvą. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Į tešlos centrą dėkite išmuštą margariną. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai jį paslėptų.Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8 mm storio stačiakampį. Sulankstykite tešlą į tris dalis. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių. Tai pakartokite kelis kartus. Aš tešlą išočiojau ir įdėjau į formą. Kopūstus su svogūnais supjausčiau ir troškinau kol suminkštėjo. Įdėjau pipirų, druskos. Šį įdarą sudėjau ant paruoštos tešlos. Užbėriau tarkuoto sūrio ir užpyliau grietinės bei kiaušinių plakiniu. Kepiau kol gražiai apskrudo. Skanaus :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: PiemenuBanda
Autorius: Jurgiciukas
Autorius: Tutsi