Keksiukai su rikotos sūriu ir spanguolėmis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 110 g
Rikotos sūris 130 g
Cukrus 120 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 250 g
Tarkuotos apelsinų žievelės 2 valg. šaukšt.
Apelsinų sultys 4 valg. šaukšt.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Spanguolės (šaldytos arba šviežios) 120 g
Baltasis šokoladas (papuošimui) 50 g
Juodasis šokoladas (papuošimui) 50 g
Paruošimas:
Margariną sumaišome su cukrumi. Kai masė suminkštėja, dalimis supilame kiaušinius. Po to sudedame rikotos sūrį, įpilame apelsinų žieveles ir sultis. Plakame, kol nebesijaučia cukraus. Dalimis supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišome, kol susidaro vientisa, grietinės tirštumo masė. Į tešlą suberiame spanguoles. Tešlą supilame į keksiukų formeles, pateptas margarinu ir kepti 180 C apie 45 min. Iš šio kiekio išeina apie 12 keksiukų. Atvėsintus keksiukus papuošiame baltuoju ir juoduoju šokoladu (juos ištirpiname vandens vonelėje).
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.