sausainiai su varške ir persikais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
miltai 400 g
cukrus 100 g
vanilinis cukrus 1 pak.
druska 0.5 arbat. šaukštel.
kiaušinis 1 vnt.
pertrinta varškė 200 g
konservuoti persikai 200 g
grietinė 2 valg. šaukšt.
cinamono ir cukraus mišinys 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Mažais gabaliukais supjaustyti iš šaldytuvo išimtą Vilniaus kepinių margariną, ant jo supilti miltus ir druska. Viską kapoti dideliu peiliu kol visi margarino gabaliukai apsivels miltais. Šį darbą taip pat galima "patikėti" virtuviniam kombainui :D Tuomet į masę įmušti 1 kiaušinį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti grietinę, varškę ir smulkiai supjaustytus persikus. Viską gerai išminkyti iki vienalytės masės. Tešlą suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 30 min. Ištrauktą tešlą iš šaldytuvo iškočioti iki 3-4 mm storumo, stiklinaite išpjauti apskritimus, suformuoti sausainius ir apibarstyti juos cinamono ir cukraus mišiniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.