Apelsininė & Šokoladinė Tarta
Autorius: ErnestaVi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 113 g
miltai 195 g
cukrus 50 g
kiaušinis 1 vnt.
kakava 2 valg. šaukšt.
apelsinai 5 vnt.
grietinėlė 200 ml
kiaušiniai 4 vnt.
cukrus 85 g
juodas šokoladas 85 g
grietinėlė 100 ml
skysto medaus 2 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti visus sausus ingridentus: miltus, cukrų, kakavą, druską. Sudėti gabaliukais susmulkintą margariną ir pirštais trinti margariną su sausais produktais, kol gausis trupininė masė. Tuomet įmuškite kiaušinį, minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų, iš tešlos suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių. Iškočiokite tešlą į apskritimą (5 cm didesnį nei tartos forma). Šiam receptui reikia 23 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti. Išklokite tartos formą kepimo popieriumi, supilkite kepimui skirtus akmenukus (aš naudojau paprastus ryžius). Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC ir kepkite tartą 15 minučių, arba kol tešlos kraštai sutvirtės. Išimkite kepimo popierių su kepimo akmenukais (ar ryžiais), dar kepkite 10-15 minučių, kol tešla atrodys visiškai sausa. Palikite atvėsti. Apelsininiam įdarui, išspauskite 250 ml apelsinų sulčių, pilkite sultis ir grietinėlę į nedidelį puodelį, užvirkite. Neužmiškite nuolat pamaišyti. Dubenyje išsukite kiaušinius ir cukrų, į kaiušinių masę po truputį supilkite karštą kremą. Išvalykite puodelį, kuriame virė sultys, supilkite kremą ir vėl dėkite ant viryklės, virkite nuolat maišydami apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol pradės garuoti, o įkišus šaukštą į kremą, jis padegs jo 'nugarėlę'. Įmaišykite apelsinų žievelę, supilkite kremą į tešlos krepšelį. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą bent 4 valandom, o geriausiai per naktį. Šokoladiniam glajui, ištirpdykite šokoladą, grietinėlę ir medų, kol masė taps vienalytė. Apliekite tartą šokoladine mase ir vėl dėkite į šaldytuvą, kol sustings. Likusį šiltą šokoladinį glajų galite tiekti prie tartos.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.