Sausainiai iš meduolinės tešlos
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
miltai 500 g
medus 3 valg. šaukšt.
kiaušiniai 1 vnt.
druska 0.5 arbat. šaukštel.
cukraus pudra 2 valg. šaukšt.
soda 1 valg. šaukšt.
meduolių prieskoniai 2.5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpinti margariną su medumi. Sudėti nugesintą sodą (ant šaukštelio sodos užpilti truputį acto kad soda suputotų). Į dubenį įmušti kiaušinį ir supilti pravėsusią tirpdyto margarino-medaus masę. Ten pat supilti persijotus miltus su prieskoniais ir žiupsneliu druskos. Užminkytą tešlą palikti valandai šaldytuve. Po valandos tešlą iškočioti maždaug iki 3 mm storio ir formuoti sausainius. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.