Tartaletės su vaisiais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Grietinė 2 valg. šaukšt.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 200 g
Cukrus 5 valg. šaukšt.
Vanilinis cukrus 1 valg. šaukšt.
Cukrus (įdarui) 3 valg. šaukšt.
Vanilinis cukrus (įdarui) 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinio trynys (įdarui) 1 vnt.
Krakmolas (įdarui) 1 valg. šaukšt.
Pienas (įdarui) 1 stikl.
Margarinas (įdarui) 1 valg. šaukšt.
Želė (apšlakstymui) 1 pakelis
Paruošimas:
Miltus, cukrų, vanilinį cukrų sumaišome. Margariną supjaustome kubeliais. Supilame miltus ir viską kapojame į trupinukus. Į šią masę sudedame grietinę ir kiaušinį. Viską gerai išminkome. Tešlą padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Paruošiame įdarą. Kiaušinių trynius išplakame su krakmolu, vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Užviriname pieną, sudedame kiaušinių masę, kaitiname ir maišome, kol sutirštėja. Nukaičiame nuo ugnies ir paliekame pravėsti. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Kepimo formeles ištepame riebalais, dedame plonai iškočiotą tešlą, ją subadome šakute. Ant tartalečių dedame kepimo popierių ir ant jo paberiame žirnių ar pupelių, kad tešla kepdama nekiltų. Pašauname i orkaitę ir kepame 15min, tada kepimo popierių su svoriu nuimame ir kepame dar 15min. Ant atvėsusių tartalečių tepame įdarą, dėliojame vaisius, apšlakstome žele.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.