Močiutės Lilės tortas
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
kiaušinių 10 vnt.
cukraus 2 stikl.
miltų 1 stikl.
Pudingas 2 pak.
pieno 1 l
kiaušinių tryniai 2 vnt.
miltų 1 valg. šaukšt.
Kvapų esencijos (vanilės) 1 arbat. šaukštel.
Persikai konservuoti 1 ind.
sviesto 1 pakeliai
džiūvėsėliai arba torto trupiniai 0 g
Paruošimas:
Tešlai: Atskirti dešimt kiaušinių trynių nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakti su viena stikline cukraus. Sudėti vieną stiklinę miltų ir išplakti. Baltymus taip pat išplakti tik atskirame inde iki standžių putų taip, kad pavertus indelį jie nekristu, būtų purūs ir standūs, kaip sniegas. Ir sudėti į kiaušinių trynių masę, maišyti lengvai kilnojant. Paimti apvalią kepimo skardą ir ištempti margarinu.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, na tiek,kad būtų karšta.
Masę supilti į kepimo skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti 40-45 minutes. Galima patikrinti ar iškepė įkišus dantų krapštuką, jei iškepė tai nesivels ant pagaliuko, o jei neiškepė tai velsis, tad reikės dar šiek tiek pakept. Iškepusį pyragą atšaldyti ir padalinti į tris dalis.
Pudingo kremas: Paimti 200g margarino VILNIUS kepiniams ir jį ištrinti su viena stikline cukraus. Iš pudingui skirtų ingredientų išvirti pudingą. Pudingo receptą žiūrėti ant pudingo pakelio. Išvirus pudingą, jį atvėsinti, taip kad įdėjus kiaušinių trynius jų nesutrauktų. Į pakankamai šaltą pudingą įdėti du trynius ir išplakti, dar įlašinti keletą vanilės esencijos kvapų. Į pudingo masę sukrėsti ištrintą sviestą su cukrumi ir viską gerai išsukti. Paimti lakštus ir kiekvieną sutepti šiuo kremu, o į tarpus tepant sudėti skiltelėmis susipjausčius persikų skilteles, ir taip sutepti visą tortą. pasilikti dar šiek tiek kremo, kad galėtumėte apsitepti ir šonus. aptepus šonus, juos aplipdykite dar trupiniais, Ant viršaus galite dėti kas jums patinka, tiesa sakant torto puošimas pagal jūsų fantazija. Labai skanu tortas.
Recepto istorija:
Šis receptas atkeliavo į mano receptų knygute visai netikėtai. Vieną dieną močiutė Lilė papasakojo, kaip ji kepdavo kiekvieną savo gimtadienį šį tortą, tad nusprendžiau ir aš pasidomėti, kokius produktus naudoja ir kaip kepa. Pabandžiau iškepti pyragą ir jis pasirodė man labai skanus, mano šeima tiesiog jį dievina, ir per bet kokia šventę prašo, kad jį iškepčiau.
PANAŠŪS RECEPTAI