Meduolinis tortas su varške
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
tryniai 4 vnt.
grietinės 4 valg. šaukšt.
medaus 400 g
cukraus 100 g
miltų 400 g
sodos 1 arbat. šaukštel.
prieskonių meduoliams 2 valg. šaukšt.
varškės 2 pakeliai
pieno 0.5 stikl.
želatinos 4 valg. šaukšt.
cukraus 1 stikl.
Paruošimas:
Medus kelis kartus pakaitinimas dubenėlyje,kad patamsėtų.Tryniai ištrinami su cukrumi ir į juos supilimas atvėsintas medus,prieskoniai,grietinėje išmaišyta soda,miltai.Tešla supilama įtorto formą ir kepama 30min 200 temp Varškė kremui pertrinama per sietelį.Supilimas pienas,suberiamas cukrus,įdedama tarkuotos apelsino žievelės,išbrinkusi ir ištirpinta želatina.Želatina brinkinama sultyse,o jeigu jų nėra-vandenyje. Atvėsęs meduolis perpjaunamas i 3 dalis,sutepamas vos pradėjusia stingti varškės mase ir laikomas šaltai,kol kremas sustings. Apliejamas šokoladu apibarstom kokosų drožlėm.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.