Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltų 500 g
Druskos 2 arbat. šaukštel.
Vandens( šalto) 250 ml
Obuolių 350 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Paruošimas:
Ant silpnos ugnies ištirpinkite apie 50 g margarino. Į dubenį persijokite miltus. Padarykite duobutę ir į ją suberkite druską, supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki 1cm storio, formuojant stačiakampį. Padėkite į šaldytuvą kad atvėstų. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir atlenkus įpjautus kraštus, iškočiokite iki taps panašios formos kaip keturlapis dobilas. Tešlos vidurį palikite kiek storesnį nei kraštai. Į tešlos centrą dėkite atvėsusį margariną, užlankstykite jos kraštus, kad visiškai jį paslėptų. Apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą apie 7-8mm storio stačiakampį. Jį sulankstykite į 3 lygias dalis, suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaldytuvą 30 min. Atvėsusią tešlą dar kelis kartus iškočiokite, sulankstykite ir atvėsinkite. Tešlą supjaustykite kelių centimetrų juostelėmis, juostele įsukite obuolio skiltelę , kad jo nesimatytų. Pyragėlį aptepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Kepti apie 15-20 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.